Painotuotteiden aineisto-ohjeet

Painoon toimitettavat aineistot poikkeavat suuresti toisistaan, joten ole huolellinen, kun lähetät aineistoa painoon. Jos sovitusta aikataulusta poiketaan aineiston osalta, myös tuotteen toimitusajankohta voi siirtyä myöhemmäksi. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Näin lähetät aineistoa meille

  • Liitä aineiston mukaan saatelomake ja värivedos, jos mahdollista 1:1
  • Tekstinkäsittely- ja taulukointiohjelmien (Word, Excel) ja esitysgrafiikkaohjelmien (esim. PowerPoint) tuottamat tiedostot eivät suoraan sovellu painokelpoiseksi aineistoksi
  • Jos tiedostot on muokattava painokelpoiseen muotoon, siitä veloitamme sopimuksen mukaan

 

Käytössämme ovat mm. seuraavat ohjelmat

  • MAC: Adobe Creative Suite -ohjelmistopaketti

Suosittelemme PDF-tiedoston käyttöä. Korkearesoluutioiset kuvat on sisällytettävä työhön tai liitettävä erikseen mukaan.

Oikein tehty PDF sisältää kaikki kirjasin- ja kuvatiedot, jolloin erillisiä kirjasin- tai kuvatiedostoja ei tarvitse lähettää. PDF:n voi tehdä suoraan mm. InDesign- ja PageMaker-ohjelmilla.

PDF ja Postscript

Muissa ohjelmissa suosittelemme tulostamaan dokumentista ensin postscript-tiedoston, joka tislataan Acrobat Distillerillä käyttämällä arkkipainoasetuksia. Ellei käytössäsi ole Adobe Distilleriä voit tulostaa dokumentista postscriptin. Postscriptiä tulostaessasi huolehdi, että arkin koko on riittävä leikkuumerkkien tulostumista varten. Keskitä sivu tulostusarkille. Tarkista fonttien mukaan siirtyminen, komposiittitulostus sekä prosessiväritöissä CMYK-väri.

Onko sinulla kysyttävää?

Lisätietoja aineistojen toimittamisesta saat pinnanvalmistuksesta. Ota yhteyttä puhelimitse 040 185 9991 tai sähköpostitse aineisto (at) keuruunlaatupaino.com.

Lataa aineistot >>